N-druk logo logo

Google Tools

Tools die jouw online vindbaarheid verbeteren

Google tools, handig en gratis

Google is al jarenlang de nummer één zoekmachine, meer dan 90% van de zoekopdrachten is via Google, en mede dankzij de gratis Google tools zorgt Google ervoor dat ze interessant blijven voor zowel bedrijven als voor de consument. Deze tools bieden interessante informatie zodat wij jouw website relevanter kunnen maken voor Google en dus ook voor jouw doelgroep.

Business

Google Mijn Bedrijf

Met een gratis bedrijfsprofiel op Google Mijn Bedrijf (ook wel GMB of Google MyBusiness genoemd) kun je de betrokkenheid van lokale klanten op Google Zoeken en Maps vergroten. Google Mijn Bedrijf is dus ideaal om de vindbaarheid bij lokale zoektermen te verbeteren.

De enige voorwaarde is dat je een fysieke locatie hebt. Als je bedrijf dus 100% online is en geen fysieke interacties biedt met je klanten (bv. als webshop), kun je geen GMB vermelding hebben.

Wil je graag weten hoe je jouw Google Mijn Bedrijf profiel instelt én optimaliseert zodat je je lokale SEO kan verbeteren? Contacteer ons!

Google Mijn Bedrijf laten opzetten door N-druk Diksmuide
Google Analytics

Analytics

Google Analytics

Google Analytics is de meest bekende tool van Google en mag zeker niet ontbreken op jouw website.

Google Analytics is een gratis tool die je gebruikt om meer inzicht te krijgen in je website en z’n bezoekers. Je ziet hoeveel bezoekers je website krijgt, hoe lang ze op de pagina’s blijven, welke pagina’s ze bezoeken,… en nog veel meer.

Bij elke nieuwe website of webshop die we ontwerpen voorzien we de implementatie van Google Analytics.

Speed

Google PageSpeed Insights

De snelheid van je website is een belangrijke ranking factor voor Google. Met de Pagespeed Insights test van Google kan je meten hoe snel jouw website is op desktop en mobiele toestellen en zie je ook precies op welke punten je de snelheid kunt verhogen.

Doe zelf de test via deze link. Vind je dat jouw website te traag is? Neem contact op en hoor hoe we je kunnen helpen.

Google PageSpeed Insights
Google Search Console

Search

Google Search Console

Google Search Console is een tool waarmee je kan zien welke zoekwoorden er worden ingetypt door de consument om op jouw website te komen. Dit is heel interessante en relevante data waar we jouw website mee kunnen optimaliseren. Daarnaast kun je er ook andere belangrijke zaken zoals de interne linkbuilding, sitemaps en foutmeldingen mee controleren.

Enkele handige tips

Als je in Google de zoekopdracht site:jouwwebsite.be ingeeft krijg je een overzicht te zien van alle pagina’s op jouw website die zichtbaar zijn in Google. Zijn er pagina’s zichtbaar die je liever verborgen wil houden voor de consument of die niet relevant zijn, dan kan je dit hiermee controleren. 

Als je in Google de zoekopdracht allinurl:zoekwoord ingeeft krijgt je een overzicht te zien van alle URL’s die het gekozen zoekwoord in de URL hebben staan. Dit is handig om te zien wie jouw concurrenten zijn op dit zoekwoord.

Als je in Google de zoekopdracht link:jouwwebsite.be ingeeft krijgt je een overzicht te zien van alle websites die een link hebben geplaatst naar jouw website. Het aantal relevante externe links naar de website toe is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie van websites. Handig om dit te controleren en de linkbuilding uit te breiden waar mogelijk.

Benieuwd naar de
mogelijkheden?

Heb je interesse om met ons samen te werken? Dat zouden we super vinden! Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Scroll naar boven